11 Temmuz 2012 Çarşamba

PLAJ MAKYAJI



Gözün her yerine bulaşmış maskara kadar kötü bir görüntü olabilir mi? Deniz kenarında yaptığınız makyaja dikkat etmelisiniz.
Yaz sıcakları sadece kıyafetlerinizin değil, makyajınızın da hafiflemesini gerektirir. Kış aylarında uyguladığınız yoğunluktaki makyaj, sıcak günlerde hem cildinizi havasız bırakır ve yorar hem de güneş lekelerinin oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle makyajı yaz mevsmi boyunca minimumda tutmanız, yaptığınız zamanlarda da hafif yoğunluktaki malzemeleri tercih etmeniz gerekir. Yaz günlerinde makyaj yaparken öncelikle, yüzünüze temizleyici etkisi de olan bir nemlendirici uygulamalısınız. Ayrıca yüksek koruma faktörlü güneş koruyucularını da, makyajınızı yapmadan önce sürmelisiniz. Piyasada son derece hafif, makyajınızı bozmayacak nemlendiriciler bulabilirsiniz. Bazı nemlendiriciler güneş koruma faktörü de içeriyor. Tavsiyemiz, bu özellikleri olan kremleri tercih etmeniz. Cildiniz nemlendiriciyi iyice emdikten sonra, hafif kıvamlı kapatıcıları yüzünüzdeki lekelere veya göz altlarınıza uygulayabilirsiniz.
Fondotenden Kaçının
Allığınızın renginin açık olması da çok önemli. Büyük bir pudra fırçasıyla yüzünüzün T bölgesine hafif miktarda toz pudra sürebilirsiniz. Böylece hem allığınızı biraz daha ön plana çıkarır hem de daha doğal görünürsünüz. Fondötenden mutlaka kaçının; bunun yerine kullanacağınız pudra, cildinizde parlamayı da önleyecektir. Maskarınızın suya dayanıklı olması gerektiğini hatırlatmamıza gerek yoktur herhalde. Dudak renginizi de olabildiğince natürel renklerden seçmeye özen gösterin. Mümkün mertebe içinde nemlendirici bulunan dudak parlatıcıları ve rujları tercih edin. Son olarak, biraz bronzlaştırıcı da sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder