11 Temmuz 2012 Çarşamba

GELİN MAKYAJI NASIL YAPILIR?




GELİN MAKYAJI NASIL YAPILIR?
        


Gelin makyajının amacı bayanın güzelliğini ortaya çıkartmaktır. ’Makyajı çok güzel olmuş’ denilmesindense  ‘ne kadar güzel bir kız’ denilmesi önemlidir.
Gelin makyajında fazla abartmamak, normal göz şeklini düzelterek bir makyaj uygulamak önemlidir. Koyu gözlerde mat ve koyu renkler tercih edilmelidir. Etrafına açık renkte far sürülen koyu renk gözler doğallığı bozar.  
Göze batmayacak ve yapay durmayacak pırıltılar kullanılabilir. Beyaz tenli bayanlarda hafifi pembemsi göz farı, buğday tenli bayanlarda ise biraz bakıra dönük farlar tercih edilmelidir.
Rimel sürerken topaklanmamasına dikkat edilmelidir.
Allıklarda hafif  belli olmayacak pırıltı kullanılabilir.
Dudaklarda ise aşırı tonlardan kaçınılmalıdır. pembemsi şeker tonları tercih edilmelidir. Eğer dudaklarda eşitsizlik varsa dudak kalemiyle biraz gölgelendirilerek eşitlik sağlanabilir. dudağa şekil verdikten sonra dudak pudralanıp şekli netleştirilmelidir. Daha sonra pudra bir fırça yardımıyla dağıtılıp ruj ondan sonra uygulanmalıdır.
Makyajın gece sonuna kadar bozulmaması için tam transparan pudra ve yağsız fondöten kullanılmalıdır.
Gelinlikte dekolte kısımlara parıltılar kullanılabilir. Omuzlara fondöten uygulanabilir. Dekolte kısmında sivilce yada yara varsa üzerine kapatıcı kullanılıp pudralanmalıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder