11 Temmuz 2012 Çarşamba

FONDOTEN KULLANIMI HAKKINDA BİLGİLER



tulin sahin fondoten Fondoten kullanımı hakkında bilgiler
Türkiyenin en ünlü mankenlerinden olan Tülin Şahin bayanlara makyaj önerisinde bulunurkenman doğru fondoten kullanımı konusundada bilgiler verdi.
* Fondöteni nemli bir süngerle, fırça ile ya da parmak uçlarınızla sürün!
* Şeffaf ve doğal görünmesi için sadece kapatılması gereken yere uygulayın ve iyice dağıtın.
* Unutmayın ne kadar çok sürerseniz o kadar çok kapatmaz, güzel görünmenin tersine bir maskeniz varmış gibi durursunuz. Eğer yanlışlıkla fazla sürdüyseniz nemli bir süngerle fazlalığı almayı deneyin.
* Önce concealer uyguladıysanız mutlaka üzerine fondöten sürmenize gerek yok! Çünkü kapattığınız yer daha çok belli olur ikisinden birini tercih edin. Ya fondöten ya concealer. Sabitlemek için bir fırça ile toz pudra uygulayın.
* Fondöteni tüm yüzünüze sürdüyseniz asla boynunuzu ihmal etmeyin. Bu kadınların yaptığı en büyük hatadır ve maalesef çok çirkin duruyor.
* Renk seçerken elinize değil de boynunuza veya yüzünüze sürerek deneyin boynunuza sürdüğünüz renk kaybolmuşsa o doğru renk demektir.
* Alacağınız makyaj malzemesini her zaman gün ışığında test edin. Alacağınız ürünü önce mağazada sürün ve mağazadaki ışıklarla nasıl göründüğüne baktıktan sonra elinize bir ayna alın ve dışarıda gün ışığında bakın.
Renkten emin olamadıysanız hemen silmeyin, dışarıda bir saat gezindikten sonra aynaya tekrar bakın, renk muhtemelen yerine daha iyi oturmuş olacaktır aynı zamanda bu teknikle fondötenin cildinize nasıl bir etki yaptığını da görmüş olursunuz.
* Fondöten cildinizden ne çok açık ne de çok koyu olmalı, cildinizle aynı renkte olmasına özen gösterin edin. Unutmayın fondöten kullanmanın amacı size renk vermek değildir, rengi size allık, far ve ruj verecektir.
* Elinizin altında hep iki renk fondöten olmalıdır. Biri yaz (ister istemez cilt tonunuz biraz değişeceğinden) diğeri ise kış için.
* Kışları yüzünüze fondöten sürerken bir iki dakika kaynamış suyun içinde beklettiğiniz bir süngerle uygulayın, bu yüzünüzü kışın sert beyaz ışığında daha doğal gösterir.
* Fondöten fırçası ile sürülen fondöten ciltte çok daha iyi ve uzun süre kalıyor. Çok doğal durması ile birlikte fondöten sürdüğünüz zor anlaşılıyor. İlk denemelerde belki zorlanabilirsiniz ama zamanla emin olun ki,en iyi makyözden bile daha iyi olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder